Freitag, 26. April 2013

Fructul curcumei



(dupa Alan Dunn)
Am colorat intai pasta intr-o culoare crem, usor galbuie. Am luat putina pasta (de marimea unei alune mai mari) si am alungit-o la ambele capete. In ele am introdus o sarma de flori de 26-gauge astfel ca sa iasa un pic in varf si am dat (foarte usor) cateva striatii, ele trebuie sa fie abia vizibile.
Cand au fost toate gata am pregatit culorile: Sunflower, Red, Ruby, Salmon, Coral si pentru cele mai "necoapte" Vine, Aubergine si Foliage,
le-am colorat
intr-un recipient am diluat cu alcool (vodca)  putina culoare Vine si Foliage
si cu o pensula foarte subtire la capat am tras cateva linii pe fruct. Apoi le-am lasat peste noapte sa se usuce.
 Le-am glasurat cu spray Clear (extra pentru flori comestibile.) In timp ce glazura se usca am pregatit vrejii.

Pentru vrej am imbracat o bucata de sarma 30-gauge cu banda de flori verde deschis si l-am indoit pe ici pe colo.
Cu un amestec de culoare Foliage si Aubergine le-am colorat

Pe o sarma de 24-gauge se monteaza  toate elementele pregatite si apoi se coloreaza, tot cu amestecul de la vreji (Vine si Foliage), ramura de fructe.
Acum ramurile sant gata pentru buchetele noastre  cu flori de toamna sau  de iarna.






Mimoza



Este o floare care se face foarte usor si arata frumos intr-un buchet.
Din pasta de culoare galbena am facut o multime de bile pe care le-am introdus in sarma de flori de 30-gauge pe care le-am uns-o cu lipici de flori. Le-am lasat sa se usuce bine.
Dupa uscare am colorat putin gris cu o culoare galbena Primrose,
am introdus fiecare bila in lipici de flori iar apoi in gris, astfel ca sa fie acopeite in intregime.
Dupa ce s-au uscat am prins pe fiecare sarma banda de flori si am pus cate 5-7 bile intr-o ramurica iar cateva le-am lasat asa.

Astfel pregatite am facut o ramura de mimoza cu ajutorul unei sarma de 26-gauge si a bandei de flori, am prins in capat "floricele" libere si am adaugat pe rand micile ramurele pregatite mai inainte.
Asta este tot, acum asteapta sa fie puse intr-un buchet.



Freitag, 12. April 2013

Tort Nina



Micutei Nina ii plac mult bufnitele.
 Jucaria ei preferata care o insoteste peste tot este desigur o bufnita, astfel parintii ei au decis ca pe tortul ei ea nu poate lipsi.

 














Donnerstag, 11. April 2013

Cosmos (Mararita)






Am inceput cu centrul florii, pentru aceasta am luat o sarmulita de 24-gauge si am indoit cu un cleste varful,
l-am dat cu lipici alimentar si am introdus in el o bila de pasta
in care am taiat cu o mica forfecuta cativa "tepi".
Cu o pensula subtire am uns cu lipici alimentar varfurile "tepilor"
si le-am trecut prin gris, pe care l-am vopsit cu putina culoare pudra Orange ( se poate amesteca si galben cu un  pic de rosu).
Lasam sa se usuce peste noapte, cu capul in jos.
Pentru petale am folosit marimea mijlocie de la aceste decupatoare:
Fiecare floare are opt petale
pe rand le-am pus in Veiner pentru striatii
am subtiat marginile
si am asezat prima petala intr-o forma rotunda de steropor (Wilton)
pe urmatoarele le-am uns la baza cu lipici alimentar si le-am asezat una langa alta, astfel ca sa se suprapuna in centrul florii.

Acum am adaugat centrul facut cu o zi  inainte
si am lasat astfel sa se usuce floarea.
Apoi le-am vopsit cu  o culoare pudra un pic in centru si pe  margini. Am folosit pentru fiecare floare o nuanta mai inchisa decat erau petalele in sine.
 Am adaugat apoi calyx la floare decupand cu un decupator mic de margarete o bucata de pasta verde,
am taiat fiecare petala, am subtiat-o pe margine si cu un VeinerTool am adancit-o un pic la mijloc

apoi am lipit cate una pe fiecare petala de la floare.

Ca de obicei am mai facut cativa bobocei
si frunze
si le-am asamblat.