Montag, 17. Dezember 2012

Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos

Aceste fursecuri sint  usor de facut si foarte delicioase.

Ingrediente:
300g unt (la temperatura camerei)
150g zahar pudra
2 oua
450g faina
2 lingurite praf de copt
un varf de sare
un plic zahar vanilat
citeva bomboane de ciocolata

Decor:
glazura de ciocolata
nuca de cocos

Zaharul si zaharul vanilat se amesteca bine cu untul apoi se adauga pe rind ouale. Faina se cerne impreuna cu sarea si  praful de copt si se adauga la amestecul de mai sus. Vei obtine un aluat moale, nici o grija asa trebuie sa fie.
Din acest aluat formam bile (de marimea unei nuci mai mici) si le punem in tava  tapetata cu hirtie de copt. Pastram distanta intre ele, caci la copt vor creste.
Cu o furculita facem citeva striatii in aluat si la mijlocul fiecarei bile punem o bomboana de ciocolata. Eu folosesc mereu pe cele care arata ca o boaba de cafea, se pastreaza foarte bine la copt.
Se da tava la cuptor la 200 de grade pentru ca. 10 minute. Cind sant un pic aurii sint gata.

Glazura de ciocolata o topim pe baia de aburi. O bucata din fursec il dam prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

Aceste fursecuri se pastreaza foarte bine si sint tare gustoase. Este si o reteta rapida pe care o poti prepara cind se anunta musafiri si nu ai nimic in casa, in citeva minute le-ai pregatit, copt, decorat si le poti servi.



8 Kommentare:

  1. Tare dragalse sunt aceste fursecuri, trebuie sa le trec pe lista neaparat :P
    Sarbatori Fericite! :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Multumesc, iti urez si tie Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

      Löschen
  2. Ma topesc dupa preparatele cu cocos, iar fursecurile tale par delicioase. Asa ca fur si eu cateva!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ia linistita, au iesit o gramada. Sarbatori fericite iti doresc!

      Löschen