Mittwoch, 9. Dezember 2015

Fursecuri cocos


(reteta WanDa Meh)

Aluat: 250g faina
            120g unt
            100g zahar pudra
            1 ou
            1 pachetel zahar vanilat
            coaja lamaie

Umplutura: 8-10 linguri de lapte
                     2 linguri smantana ptr. frisca
                     30g zahar
                     4 linguri lichior de cocos sau sirop de cocos
                     coaja de lamai
                     1 lingura zeama de lamai
                     100g fulgi nuca cocos
                     1 pachetel zahar vanilat

Decor: 2-3 linguri gem de caise
             fulgi nuca cocos

Aluat: amestecam toate ingredientele, apoi punem aluatul intr-o folie alimentara si il punem pentru o ora in frigider.
Intindem  aluatul si decupam cercuri de ca. 4cm diametru pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt.
Coacem la 180 de Grade ca. 10 minute, trebuiesc sa ramana deschise la culoare. Le scoatem dupa timpul de coacere si lasam sa se raceasca.

Umplutura: toate ingredientele, in afara de fulgii de nuca, le punem la fiert pe foc mic. Dupa ce au fiert un pic adaugam si fulgii de nuca de cocos si amestecand tot timpul lasam sa mai fiarba doua minute. Lasam sa se raceasca.
Umplutura trebuie sa fie ferma dar sa mai lipeasca putin.

Cu acest amestec lipim cate doua fursecuri.

Decor: gemul il incalzim un pic si cu el ungem, cu ajutorul unei pensule, marginea fursecului si-l rulam in fulgi de cocos.
Putem pastra fursecurile intr-un loc racoros 2-3 saptamani.



                  
           


Kommentare: