Sonntag, 29. November 2015

Fursecuri cu sampanie

 
(reteta WanDa Meh)

Facem aluatul si crema si le lasam peste noapte in frigider.

Aluat: 250g faina
            100g zahar pudra
            2 pachetele zahar vanilat
            15-20 picaturi esenta de lamai
            4 galbenusuri
            un varf de cutit sare
            120g unt

Toate ingredientele se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam peste noapte in frigider.
  A doua zi intindem aluatul pe masa de lucru, usor tapetata  cu faina sau il intindem intre doua foi de folie alimentara. Decupam cercuri de ca. 4cm diametru, pe care le punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt
si le coacem la 160 de grade ca. 10-12 minute; ele trebuie sa ramana deschise la culoare. Cand s-au racit bine lipim cate doua cu urmatoarea umplutura:

Crema: 120g ciocolata alba
              40g unt
              40g zahar pudra
              1 lingura sampanie
              1 lingura zeama de lamai


Topim ciocolata pe baie de aburi. Untul se mixeaza bine, apoi adaugam putin cate putin zaharul pudra, pana l-am incorporat pe tot. Cand cele doua ingrediente s-au omogenizat bine si in timp ce mixerul se invarte adaugam in fir ciocolata topita si mixam la viteza  mare ca. 1 minut.
Sampania o amestecam cu zeama de lamai si adaugam cate o lingurita in masa unt-zahar-ciocolata, tot in timp ce mixerul se invarte, pana o incorporam pe toata.
Lasam  crema peste noapte in frigider.

Lipim fursecurile reci cu aceasta crema si le stropim cu

Glazura: 100g ciocolata alba
                 20g unt cocos

Topim ciocolata impreuna cu untul de cocos pe baia de abur si stropim pe fursecuri.
Sant delicioase, fine si le putem pastra cateva saptamani intr-o cutie de tabla.

  
           

1 Kommentar: