Mittwoch, 20. März 2013

Prajitura marmorata, cu nuca


(reteta Olga Farca)

Ingrediente:
250g unt
300g zahar
un pachetel zahar vanilat
6 oua
coaja de lamaie
1 lingura rom
un pachetel praf de copt
125 ml frisca
500g faina
50g ciocolata de menaj
3 linguri nuca taiata

Untul se mixeaza bine cu 250g de zahar si zaharul vanilat. Se adauga fiecare galbenus pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Apoi adaugam coaja de lamaie, romul si praful de copt dizolvat in frisca. Cu restul de zahar ramas batem albusurile bine si le punem deasupra aluatului mixat si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza. La sfarsit adaugam  incet si faina cernuta.
Tapetam o forma speciala pentru aceasta prajitura cu unt si faina.
Din aluatul obtinut punem 3/4 din el in forma.
Topim la baia de aburi ciocolata de menaj si taiem marunt nucile;
adaugam aceste ingrediente in aluatul ramas si omogenizam totul. Aceasta compozitie o turnam peste aluatul deschis la culoare din forma de copt si cu ajutorul unei furculite trecem prin ambele aluaturi in forma de spirala, pentru a obtine un model marmorat.

Se coace la 180 de Grade cca. 60 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

 


Kommentare: